Verpakkingsontwerp

"Inside the box thinking"

U bent op zoek naar een innovatieve verpakking. Minder plastic, vernieuwend, opvallend en natuurlijk beter dan die van de concurrent. Maar aan de andere kant nog steeds herkenbaar en bruikbaar binnen de kaders van uw bestaande verpakkingslijn en huisstijl. Ik help graag uw verpakking te innoveren binnen die kaders: inside the box thinking.

Dat kan door de huidige verpakking te analyseren en verbeteren. Door slimme constructies en optimalisatie. Door functies te integreren, materiaalreductie en efficiënter produceren. Zo blijft uw investering laag, en verdient uw innovatie zichzelf binnen de kortste keren terug.


Bij golfkartonproducent PilloPak uit Eerbeek heb ik mezelf jarenlang kunnen ontwikkelen tot expert op het gebied van voedselveilige golfkarton verpakkingen, samengesteld uit speciale papieren met bijzondere eigenschappen. Bijvoorbeeld met bedrukking, met vocht- of vetwerende barrière, of voor gebruik in de diepvries of zelfs in de oven tot 220°C. Alle ontwerpen die je hier ziet zijn dan ook gemaakt in samenwerking met of bij PilloPak.

Ter zake, hoe werkt dat?

Iedere verpakking is uniek en vaak maatwerk. Wat wordt er verpakt? Welke functies heeft de verpakking? Is er een bedrukking gewenst? Ik werk daarom niet met een standaard prijzenlijst, maar met een scherp uurtarief. De tijd en kosten hou ik netjes bij en zal ik ook tussentijds aan u doorgeven. U heeft alle vrijheid om de eisen en wensen zo eenvoudig of uitgebreid te maken als nodig, en ik kan daardoor altijd de perfecte kwaliteit leveren. 


Heeft u interesse? Druk snel op de contact knop! Ik kom graag een keer langs! Ik stel het liefst iets meer vragen vooraf, zodat er achteraf minder aangepast hoeft te worden. Een ontwerptraject begint voor mij altijd met een korte introductie en brainstormsessie, het bekijken van de producten die verpakt moeten worden en het doornemen van de eisen en wensen.

Kent u dat probleem? Dat uw handen te groot zijn om de onderste chips uit de koker te kunnen krijgen zonder er een knoeiboel van te maken...? Dat was in ieder geval mijn ervaring en inspiratie voor dit ontwerp. Een zeer eenvoudig maar effectief product biedt extra bescherming, gebruiksgemak en een natuurlijke uitstraling.

Golfkarton heeft een hele pure natuurlijke uitstraling. Je kunt handige eigenschappen meegeven aan de verschillende lagen papier. Het is lichtgewicht en toch stijf genoeg om slimme constructies te kunnen maken.
Om al deze positieve eigenschappen te benadrukken heb ik deze promo-verpakking ontwikkeld met een natuurlijke doorlopende print.

Voor Clean Ocean Packaging heb ik een 100% papieren oplossing mogen ontwerpen als alternatief voor de vele wegwerp plastic maaltijd boxen op de markt. De verpakking is onderdeel van een breed assortiment met verschillende uitvoeringen, en het sluitingsmechanisme is inmiddels gepatenteerd. 

Rollor is ontstaan rondom het inventieve idee om pakken en jurken op te rollen in plaats van te vouwen, waardoor er geen kreukels kunnen ontstaan. Ik heb ze mogen helpen brainstormen om uiteindelijk deze golfkartonnen variant van hun "Suitroller" op de markt te kunnen brengen.

Een stijlvolle verpakking voor een set gegraveerde glazen en een heerlijke Italiaanse wijn. Een perfect trouwcadeau, weet ik uit ervaring!

Een samenwerking tussen Kanzi, Schut Systems en PilloPak. In eerste instantie was het een concept voor 2, 3 of 4 appels, maar later zijn er vele varianten ontstaan voor o.a. kiwi's, peren, koffie- en melkcupjes en zelfs halogeenlampen. Door innovatieve constructie is de verpakking zeer geschikt om ronde producten vast te klemmen.

"Simplicity is the ultimate sophistication"

- Leonardo da Vinci

Jimdo

You can do it, too! Sign up for free now at jimdo.com