Verpakkingsontwerp

"Inside the box thinking"

U zoekt een innovatieve verpakking met minder plastic. Vernieuwend, opvallend en natuurlijk beter dan die van de concurrenten. Maar toch nog steeds herkenbaar binnen uw huisstijl en bruikbaar binnen de mogelijkheden van uw bestaande verpakkingsmachines. Ik help graag om te innoveren binnen die kaders: 

inside the box thinking.

Een nieuwe verpakking levert vaak meer op dan u denkt. Door slimme constructies en optimalisaties te bedenken. Door functies te integreren, materiaalreductie en efficiënter produceren. Zo verdient uw innovatie zichzelf binnen de kortste keren terug!

Kent u dat probleem? Dat uw handen te groot zijn om de onderste Pringles uit de koker te kunnen krijgen zonder er een knoeiboel van te maken...? Dat was in ieder geval mijn ervaring en inspiratie voor dit ontwerp. Een eenvoudig maar effectief golfkartonnen insert biedt extra bescherming, gebruiksgemak en een natuurlijke uitstraling.

Een geweldig project van Jacobs Douwe Egberts, Schut Systems en PilloPak. Jarenlange ontwikkeling  heeft geleid tot deze ronde golfkarton insert als binnenverpakking voor de vernieuwde Senseo koffiepads. Een stevige insert zonder lijm, waardoor bespaard wordt op transportkosten en er minder plastic verbruikt wordt in de folie er omheen.

Voor Clean Ocean Packaging heb ik een 100% papieren oplossing ontwikkeld als alternatief voor de vele wegwerp plastic maaltijd boxen. De verpakking is onderdeel van een breed assortiment met verschillende uitvoeringen. Het gepatenteerde sluitingsmechanisme werkt zowel met kartonnen als met kunststof deksels.

Golfkarton heeft een pure natuurlijke uitstraling. Je kunt handige eigenschappen meegeven aan de verschillende lagen papier. Licht van gewicht maar toch stijf genoeg om slimme constructies te kunnen maken. Al die eigenschappen komen samen in dit conceptontwerp met eco-bedrukking voor een snack- of frietbakje met sausvak.

Een samenwerking tussen Kanzi, Schut Systems en PilloPak. In eerste instantie was het een concept voor 4 appels, maar later zijn er vele varianten ontstaan voor o.a. kiwi's, peren, koffie- en melkcupjes en zelfs halogeenlampen. Door innovatieve constructie is de verpakking zeer geschikt om ronde producten vast te klemmen.

Rollor is ontstaan rondom het inventieve idee om pakken en jurken op te rollen in plaats van te vouwen, waardoor je ze kreukvrij kunt vervoeren. Ik heb ze helpen brainstormen om uiteindelijk deze golfkartonnen variant van hun "Suitroller" te ontwikkelen.

Ter zake, hoe werkt dat?

Iedere verpakking is uniek maatwerk. Wat wordt er verpakt? Welke functies heeft de verpakking? Is er een bedrukking gewenst? Ik werk daarom niet met een standaard prijzenlijst, maar met een scherp uurtarief van €65. De tijd en kosten hou ik netjes bij en zal ik ook tussentijds aan u doorgeven. U heeft alle vrijheid om de eisen en wensen zo eenvoudig of uitgebreid te maken als nodig, en ik kan daardoor altijd de perfecte kwaliteit leveren.


Heeft u een creatieve uitdaging? Druk op de contactknop hieronder, en ik help u graag! Ik kom graag een keer langs. Ik stel het liefst iets meer vragen vooraf, zodat er achteraf minder aangepast hoeft te worden. Een ontwerptraject begint voor mij altijd met een korte brainstormsessie, het bekijken van de producten die verpakt moeten worden en het doornemen van uw eisen, wensen en mogelijkheden.

"Simplicity is the ultimate sophistication"

- Leonardo da Vinci